Pandispan cu visine

de Rocsi in Prajituri, 13 Iul 2013 | 19104 vizualizari

 

Un desert mai simplu nici ca se poate. Super pufosenie si cu fructe rezulta un dulce perfect langa o cafea, un ceai sau servit asa simplu!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.  Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare. Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul. Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt. La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.

Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.

Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade. Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos. Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.

Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska